Na de opheffing van het bibliotheekfiliaal aan de Judas Taddeusplein in Mensfort, is er een initiatief gestart door Stichting Leefbaarheid Mensfort en de Lumens Groep om een Bieb-functie voor de wijk te behouden.

 

Aangezien jongerencentrum “Energy”, die onderdak heeft in wijkgebouw De Werf, nog enkele dagdelen een geschikte ruimte beschikbaar had, hebben we de nodige initiatieven genomen om genoemde Bieb aldaar te realiseren.

 

Er is, na een oproep in de wijkkrant, een groep van 16 vrijwilligers bij elkaar gekomen .

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het oppimpen van de ruimte en het plaatsen van een aantal kasten. Enkele kasten zijn beschikbaar gesteld door de Centrale Bibliotheek waarmee we goede contacten hebben. Tevens zijn een groot aantal boeken ter beschikking van ons buurtinitiatief  gesteld.

 

De vele vrijwilligers hebben deze boeken ontdaan van enkele bibliotheek-kenmerken en vervolgens gekenmerkt met een door BiebMensfort ontwikkelde sticker. Deze sticker geeft tevens het genre boek aan. We hebben onder andere: Romans, Thrillers, Reizen, Waargebeurd en een hele kast vol grote letterboeken.

Alles bij elkaar zo’n 3000 titels die we ook allemaal hebben gecatalogiseerd.

 

Sinds woensdag 12 maart 2014 is de Bieb feestelijk geopend!

 

We lenen de boeken gratis uit, wel registreren we wie welke boeken meeneemt en we verwachten deze boeken na 3 weken retour. Tevens hebben we een PC ter beschikking waarop buurtbewoners e.e.a. kunnen opzoeken.

 

Buiten Mensfort zijn de aanliggende wijken, zoals: de Barrier, Prinsejagt en Rapenland, ook van harte welkom.

 

Met grote regelmaat krijgen we nieuwe boeken aangeboden van particulieren die wat 'ruimte' willen maken in hun eigen boekenkast. Wij kijken vervolgens of we deze boeken kunnen plaatsen in onze collectie.

 

Door de hoeveelheid boeken die aan ons worden geschonken, hebben we al verschillende keren extra kastruimte moeten maken. 

 

Als u boeken voor ons heeft: neem dan contact met ons op.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb